Vikten av att vara med i ett fackförbund – inte bara inkomstförsäkring

Många tror att man är med i facket för att inkomstförsäkra sig. Det är såklart en av orsakerna att gå med i facket men knappast det enda. Vad jag upptäckt på senare tid är att många fackförbund även erbjuder sina medlemmar många andra förmåner som man kanske inte vet om. T ex så skickade jag ett mail till min bank angående mitt banklån då jag fått ett erbjudande via facket och SEB att få en rabatterad ränta som medlem. Detta gjorde att jag fick komma in på banken och omförhandla lånet till samma ränta jag blev erbjuden via facket. Inte så illa. Jag blev också förvånad att jag kunde få ersättning för studiematerial med upp till 3000 om jag studerade vid sidan av arbetet, jag vet inte om jag kommer hinna men ändå schysst att veta att man kan komma lite billigare undan som medlem. Så ni som är med i facket eller funderar på att gå med, ta reda på vad ditt fackförbund har för medlemsförmåner, det är inte omöjligt att något passar dig utmärkt. En bra sida för att undersöka vilket förbund som passar just dig är fackförbund.nu – där kan man enkelt söka på yrke och se vilka förbund som rekommenderas.